Ingrediënten
1 kg pompoenblokjes
2 uien
2 koffielepels currypoeder of currypasta
3 teentjes knoflook
2 cm verse gember of 1 koffielepel gemberpasta
1 stengel citroengras of 1 koffielepel citroengraspasta
½ l water
1,5 blokje kippenbouillon
1 blik kokosmelk
olijfolie
koriander (blad)
Bereiding
1. Verwarm een scheutje olijfolie en laat hierin de grof gesneden ui zachtjes glazig stoven, zonder te verkleuren.
2. Voeg de fijngesneden look en de curry toe. Laat vervolgens ook de pompoenblokjes even meestoven.
3. Bevochtig met het water en voeg de bouillon toe, evenals de fijngesneden gember .
4. Snij de stengel citroengras in de lengte doormidden en voeg toe aan de soep.
5. Laat de soep een 20-tal minuten koken.
6. Haal de stengel citroengras uit de soep en mix de soep gedurende enkele minuten.
7. Voeg de kokosmelk toe en breng terug aan de kook.
8. Breng de soep verder op smaak met curry en/of kippenbouillon, indien nodig.
9. Werk af met verse koriander.